×

Wespen op afstand houden? Pas dit trucje toe!

Wil je wespen graag op afstand houden? Pas dit handige trucje toe en de wespen blijven gegarandeerd op afstand!

Veel mensen zijn ontzettend bang voor wespen. Gelukkig prikken de beestjes niet zomaar, maar als zij dit doen kan dit een flinke bult opleveren. De meeste mensen rennen daarom ook weg als zij eenmaal een wesp zien!

Het zou natuurlijk fijn zijn als een wesp helemaal niet bij jou in de buurt komt. Gelukkig kun je dat gemakkelijk bewerkstelligen door simpelweg een mengseltje te maken! Wespen komen namelijk af op bepaalde geuren, maar blijven ook juist bij jou uit de buurt vanwege bepaalde geuren. Consumeer je een ijsje? Staat er limonade op tafel? Dan komen wespen graag naar jou toe. Als je echter het volgende mengseltje maakt blijven de wespen op afstand.

Je kunt namelijk koffie gebruiken! Wespen houden absoluut niet van koffie. Het werkt dus ook erg goed om de beestjes op afstand te houden.

Wat heb je nodig?

Om de wespen op afstand te houden heb je de volgende spulletjes nodig:

  • Een of meerdere vuurvast kommetje(s) of kopje(s);
  • Gemalen koffie;
  • Lucifers of een aansteker

Zo werkt het

Voeg de gemalen en ongebruikte koffie toe aan een vuurvast kommetje of kopje. Steek het vervolgens aan. Je zult merken dat de koffie brandt zonder vlam. Zodra de koffie gaat smeulen ben je alvast op de goede weg. De koffiedampen worden vervolgens door de lucht verspreid. Wespen zullen deze geur te allen tijde vermijden, want zij houden daar absoluut niet van.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.
Tips van Oma.com

Share:

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *