Elia Viviani wint EK wielrennen in Alkmaar.. Maar Alkmaar heeft genoten!

Voordat de Europese titelstrijd van start ging, hield het peloton een minuut stilte ter nagedachtenis aan de betreurde Bjorg Lambrecht.
Nadat het startschot werd gegeven, volgde al snel een aantrekkelijke koers.

De koers start in hartje Alkmaar, maar kwam ook door ons schitterende stad/dorp Heerhugowaard.

Tijdens de eerste lus door het vlakke Noord-Hollandse land ging het al snel op de kant en werden er waaiers getrokken. Het peloton versplinterde. Diverse renners hadden de slag gemist, maar er volgde een hergroepering.

Het bleef echter onrustig. Onder aanvoering van de Italianen volgde er in de binnenstad van Alkmaar een nieuwe aanval. De squadra azzurra had daardoor met titelverdediger Matteo Trentin, Simone Consonni, Davide Cimolai en Viviani vier man mee in de kopgroep van dertien man. De Duitsers Pascal Ackermann en Rudiger Selig, de Nederlander Sebastian Langeveld, de Belg Lampaert, de Fransman Florian Sénéchal, de Sloveen Luka Mezgec, de Slowaak Erik Baska, de Deen Kasper Asgreen en de Brit Chris Lawless maakten de kopgroep compleet.

De aanwezigheid van sprinters Viviani en Ackermann zorgde ervoor dat de kopgroep kort gehouden werd. De voorsprong bleef lang rond de halve minuut. Met 25 kilometer te gaan gingen ook Viviani, Ackermann en Lampaert er vandoor. De drie zagen hun voorsprong oplopen en gingen de slotronde in met 48 seconden voorsprong.

Met 3,5 kilometer te gaan ging Lampaert er vandoor. Nadat Ackermann er niet in slaagde om het gat met de Belg dicht te rijden, reed Viviani er naartoe. De twee ploeggenoten bij Deceuninck-Quick Step zouden in het shirt van hun land onderling uitmaken wie de Europese titel zou pakken.

Lampaert hield het tempo hoog en trok de sprint aan. Viviani kwam vervolgens vakkundig uit zijn wiel en passeerde als eerste de finish. Twaalf maanden na de zege van Matteo Trentin in Glasgow komt de Europees kampioen opnieuw uit Italië. Alexander Kristoff won de sprint van het peloton en finishte als vierde. Dylan Groenewegen was de beste Nederlander op een twaalfde plek.

Wielrennen en wielernieuws op WielerFlits

 

European Continental Championships – Road Race 2019 Uitslag over 172.6 km
1 Elia Viviani Italy 3:30:52
2 Yves Lampaert Belgium 0:01
3 Pascal Ackermann Germany 0:09
4 Alexander Kristoff Norway 0:33
5 Michael Mørkøv Denmark ,,
6 Sam Bennett Ireland ,,
7 Matteo Trentin Italy ,,
8 Luka Mezgec Slovenia ,,
9 Arnaud Démare France ,,
10 Rüdiger Selig Germany ,,

Share:

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *