Kruisenaars geëerd op informatiepaneel bij de Heilige Familiekerk

Gisteren werden drie jonge Kruisenaars geëerd die als Nederlands militair tijdens oorlogshandelingen zijn gesneuveld. 😔🇧🇶 Hun verhalen staan op het nieuwe informatiepaneel bij de Heilige Familiekerk. John Does (wethouder en locoburgemeester van de gemeente Heerhugowaard) onthulde het paneel gisteren met veel belangstellenden.
De andere zijde geeft informatie over de geschiedenis van de kerk zelf, die in 1924 werd ingewijd.

Op 10 mei 1940, de eerste dag van de Tweede Wereldoorlog in Nederland, werd de 20-jarige Antoon Sijs vanuit de lucht beschoten op een patrouilleboot op het Hollands Diep.
De 21-jarige Jan Does ( ja familie wethouder/locoburgemeester does) van  liet het leven in een hinderlaag op 23 augustus 1947 op Java, tijdens de politionele acties in Indonesië.

De 22-jarige Simon Brink werkte in de garage van het leger, eveneens op Java. Op 19 december 1947 werd hij tijdens een testrit door het hoofd geschoten. Wethouder en locoburgemeester John Does vond het een eer zeker ook om dat familie betreft, en de geschiedenis van Heerhugowaard in kaart brengt en hun ook nooit zullen vergeten.

Share:

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *