Kenneth op Zaterdag: Gemeente, Regionaal of toch het Rijk? Maar KwaliTIJD voor het kind`moet voorop staan

A.s zaterdag staat Kenneth op Zaterdag om 12 uur in het teken rond om #jeugdzorg en het debat rond om de verandering rond om de jeugdzorg.
 
Sinds de gemeenten in 2015 de verantwoordelijkheid voor jeugdzorg van het rijk hebben overgenomen (wel met minder jeugdzorg geld als voorheen).
Is het niet goed verlopen en is de jeugdzorg in in zwaar weer terecht gekomen.
 
Minister De Jonge vind dat dit moet worden veranderen, en op de vraag van de NOS of het goed gaat met de jeugdzorg antwoord de minister “ik zou niet durven zeggen dat het goed gaat. Het gaat namelijk niet goed” en ook vindt hij dat ook de bureaucratie moet worden teruggedrongen.
 
Na het Vernietigend inspectierapport over jeugdzorg wil het kabinet hard gaan ingrijpen, dat wil zeggen dat er word gedacht aan het gedeeltelijk teruggedraaid door meer regionaal te gaan samenwerken.
 
Afgelopen week waren zo wel werknemers uit de jeugdzorg en zowel de wethouders van diverse gemeentes (voor de gemeente Heerhugowaard was wethouder Does aanwezig) in de tweede kamer rond om de begroting voor de jeugdzorg.
 
Ook was Mascha Hornung van Zelst van KwaliTIJD voor het kind was aanwezig op maandag 18 november, wij hebben een gesprek met haar over hoe zit het nu en moet het nu wel bij de gemeente blijven of regionaal of terug naar Den Haag?
 
Praat mee om 12 uur bij Kenneth op Zaterdag, via WhatsApp 0629906288 of bel 0728200300
 
Kenneth op Zaterdag is iedere zaterdag van 12 tot 16 uur
Op de Heerhugowaard A Life FM 106.7/Kabel 89.0 Compleet FM 107.2/Kabel 89.0 Ziggo 922/923 /Kanaal 47 en via www.heerhugowaardalife.nl/webplayer

 

Share:

Gerelateerde Artikelen