Plofkraak in Alkmaar verijdeld door langsrijdende agent

“We zijn door het oog van de naald gekropen. Er wonen zeven mensen boven die pinautomaat, meld mediapartner NH Nieuws. Je wil niet weten wat er was gebeurd als die bom was afgegaan.
” De schrik zit er behoorlijk in bij de Alkmaarse Belinda Pancras, die vlakbij de ABN AMRO-pinautomaat aan de Vondelstraat woont.
Niet gek, want het scheelde maar een haartje of de buurt was vannacht tussen 02.30 en 03.00 uur uur opgeschrikt door de explosie van een plofkraak.

Dat het net niet zover is gekomen, is te danken aan een toevallig langsrijdende agent in zijn dienstauto, vertelt Belinda in alle vroegte aan NH Nieuws. Haar man Niels moest vanwege zijn werk midden in de nacht opstaan en toen hij de voordeur achter zich dichttrok, zag hij op straat meerdere agenten. En dat niet alleen, want op de stoep ligt ook een explosief, vertelt hij. “Een heel grote buis met een lang lont. Het moest nog aan de pinautomaat worden bevestigd, maar ze zijn duidelijk gestoord door die agent die langsreed.”

“Het explosief moest nog aan de pinautomaat worden bevestigd. Ze zijn duidelijk gestoord door die agent”

Rond de klok van 06.30 uur ligt het explosief nog altijd op de stoep, en staan er  meerdere politieauto’s, agenten en brandweerlieden.
De bewoners van de bovengelegen appartementen zijn in het holst van de nacht uit hun woningen gehaald en ondergebracht in een hotel in de buurt, aldus Belinda.

De politie laat via Twitter weten dat er een onderzoek loopt:

Share:

Gerelateerde Artikelen