Waardergolfconcept zeer succesvol, Wethouder Valent bezoekt succesvolle groep Fifty Fit

Bewegen in water voor ouderen: goed voor lichaam en geest!

We kijken juist naar wat iemand wel kan en in het warme water is dat gewoon veel meer dan op de kant”. Al vanaf de opening van zwembad Waardergolf worden er lessen fifty fit voor ouderen aangeboden. Dat het zo’n succes zou worden had niemand toentertijd verwacht. “Bewegen in water voor 50-plussers”. Wethouder Annet Valentte bracht afgelopen maandag even een bezoek af aan zwembad Waardergolf en zag met eigen ogen de vele deelnemers een half uur lichamelijk heerlijk bezig zijn. Hierna is het tijd voor een kopje koffie ( inclusief ) en de sociale banden aan te halen want die zijn er zeer zeker.

Wil je nog een rondje meedoen? Dat kan aangezien de lestijd van 9.00-12.00 loopt.
“Bewegen in water, ieder op zijn eigen niveau, zorgt ervoor dat lichaam en geest fit blijven. De oefeningen zijn afgestemd op het dagelijks bewegen zoals aan-uitkleden en de algemene mobiliteit vast te houden of te verbeteren. “Het is vooral leuk om het samen met anderen te doen. Het werkt als een positieve stok achter de deur om te gaan, ook als je eigenlijk niet zo veel zin hebt. Je weet, dat als je niet gaat je wordt gemist door de andere deelnemers. Daarbij komt dat je zelf de gezelligheid en het bewegen ook mist”. De leeftijd van de deelnemers loopt uiteen van 55 tot om en nabij de 90. Wekelijks volgen er tussen 250 en 275 ouderen de lessen.

De contacten met de professionele instructrices is ook een plusser. Een luisterend oor doet soms wonderen. Achter dit concept zit wel degelijk een professionele aanpak. Alle instructeurs hebben kennis van zaken en proberen voor iedereen het bewegen goed aan te bieden.

foto:Richard Rood

Share:

Gerelateerde Artikelen