Rustgevende onderwaterwereld in Noordwest Ziekenhuisgroep

In Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar en Den Helder kunnen kinderen vanaf vandaag even aan iets anders denken dan aan hun operatie, onderzoek of ziekzijn. In verschillende ruimtes binnen het ziekenhuis zijn namelijk speciale stickers aangebracht op de muren, ook wel ‘StoryWall’ genoemd. De kinderen activeren met de StoryWall app een rustgevende onderwaterwereld in 3D, waardoor ze hun ogen kunnen uitkijken, minigames kunnen spelen en daardoor hun aandacht kunnen verleggen.

StoryWall, ontwikkeld door Studio Bleep, is een combinatie van drukwerk zoals behang, muurstickers of banners, en een mobiele app. Met de app kun je de camera van je tablet of smartphone op de afbeeldingen richten en vanuit daar komt het drukwerk in 3D tot leven. Noordwest is het eerste ziekenhuis in Noord-Holland met StoryWall. StoryWall komt op meerdere plekken terug binnen Noordwest, zoals op de kinderkamers van de spoedeisende hulp, wachtkamer van de kinderpoli’s, de kinderafdelingen, poliklinische operatiekamer en het operatiekamercomplex.

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat afleiding tot stress- en pijnreductie kan leiden. In een ziekenhuis is afleiding heel belangrijk omdat een operatie of onderzoek vaak stress oplevert. StoryWall speelt hierop in en zorgt voor afleiding van kinderen door ze een geheime wereld te laten ontdekken en spelletjes te bieden. Ook krijgen de kinderen dapperheidstickers mee naar huis. Thuis kunnen ze dan ook met een smartphone de spelletjes blijven spelen.

Noordwest is trots en blij dat onze patiënten gebruik kunnen maken van de StoryWall. Dit alles is mogelijk gemaakt door BergenBruist, georganiseerd door Lionsclub Bergen, de sponsoren Univé, Agu, Bot Bouw, Huize Mare, Galileo Systems en de vele gasten van BergenBruist.

Share:

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *