Gemeente Heerhugowaard komt weer met de Compost dag op 28 maart

Kippenbotjes, klokhuizen en koffieprut vormen de basis voor compost. Deze grondstof maakt HVC dankzij al het ingeleverde gft & etensresten uit Heerhugowaard. Als bedankje voor het scheiden van afval kunnen inwoners op Compostdag, zaterdag 28 maart, gratis compost scheppen.

Heerhugowaarders kunnen hiervoor zaterdag 28 maart tussen 8.00 en 16.00 uur terecht bij de Gemeentewerf aan de Beukenlaan 25. Ze kunnen zelf een aantal zakken of een aanhanger meenemen om het compost in te vervoeren. Een aanhanger moet wel verplicht worden afgedekt met een zeil of net.

Iedere volle groene bak staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door tuinaarde te vermengen met compost verbetert de structuur van de grond. Compost zorgt dat grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.

Wat er aan de voorkant niet in gaat, komt er aan de achterkant ook niet uit. Het is dus belangrijk dat inwoners hun afval thuis zo goed mogelijk scheiden. Op die manier houden we compost zo schoon mogelijk en geven we samen afval een nieuw leven.

Informatie over gft & etensresten en over het scheiden van afval is te vinden op www.heerhugowaard.nl/afval.
Compost scheppen kan alleen op zaterdag 28 maart.

Share:

Gerelateerde Artikelen