1,5 meter horeca bestaat niet!

Frank van De Waerd Bowling & Sportcafe denkt ja, ik kan schuiven met stoelen, plexiglas bestellen, m’n personeel uitdossen met mondkapjes, maar het bestaat niet.

Hij heeft zich suf gerekend en bedacht. “Ik ben écht creatief” zegt hij maar het kan niet. Financieel niet, uitvoerbaar niet, qua gastvrijheid niet. Ik kán mijn bedrijf niet voeren in een 1,5 meter maatschappij.

Zijn omzet zakt terug naar maximaal 30%. “Ik ga dan failliet. Mijn buurman ook, en die daarnaast ook. De één na 1 maand, de ander na 3. Maar failliet gaan we allemaal”. Het zit muurvast verteld hij.

Horeca op 1,5 meter is een utopie die bij horeca ondernemers wordt neergelegd, alsof het een oplosbaar probleem is. Maar een kind snapt dat het niet kan.

We moeten onze stem laten horen om te voorkomen dat deze taak zonder pardon bij ons neergelegd wordt!

Natuurlijk zullen er aanpassingen gedaan worden en dat is prima en ook nodig. Temperatuur meten aan de deur, evenementen uitstellen, kunnen we. Maar er zal ook moeten worden gepraat over alternatieven om de horeca/bedrijven te doen redden.

De horeca in Heerhugowaard is tegen de 1,5 meter economie! Jullie ook?

Share:

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *