Herdenking bij het Nationaal Brandweermonument 2020

🖤 Vandaag, 20 juni, is de dag dat er stil wordt gestaan bij alle omgekomen brandweercollega’s. Door de huidige coronamaatregelen zal de jaarlijkse brandweerherdenking in aangepaste vorm plaatsvinden. Er wordt vandaag een korte ceremonie gehouden bij het Brandweermonument in Schaarsbergen. Deze ceremonie wordt van 12.30 uur tot 13.15 uur uitgezonden en is thuis te bekijken op www.brandweermonument.nl. 

Thuis herdenken 

De korte ceremonie wordt zaterdag 20 juni 2020 van 12.30 uur tot 13.15 uur uitgezonden. De instructies hiervoor vind je www.brandweermonument.nl. Stephan roept de mensen nadrukkelijk op om niet naar het Brandweermonument in Schaarsbergen te komen: ‘In verband met de geldende maatregelen willen we iedereen vragen om de ceremonie thuis online te volgen. We betreuren dat we dit jaar het verlies op afstand met elkaar moeten delen. We hopen met deze korte ceremonie onze omgekomen brandweermensen toch op een respectvolle manier te eren. En hopelijk kunnen wij elkaar volgend jaar weer ontmoeten bij het Nationaal Brandweermonument.’

Brandweermonument-Herdenking-2015.jpg

Verzoek herdenking bij de kazernes

Ook dit jaar roepen we alle korpsen in Nederland op om op 20 juni bij zo veel mogelijk posten en kazernes tussen 12.00 en 15.00 uur de brandweervlag halfstok te hangen. Het is niet toegestaan de Nederlandse vlag of een combinatie van vlaggen te hijsen. Ook vragen we om gelijktijdig aan het herdenkingsmoment in Arnhem, om 13.00 uur, een minuut lang het ereteken te maken. Dit kan met een beperkt aantal mensen met behoud van 1,5 meter afstand. Op deze manier staan we gezamenlijk stil bij de moed en daadkracht van onze omgekomen collega’s. Kijk voor instructies over het maken van het ereteken op www.brandweermonument.nl/herdenking/ereteken. Let op, in deze instructie is geen rekening gehouden met de huidige Corona-maatregelen.

#Brandweerherdenking

Ook via social media staan we stil bij onze omgekomen collega’s. Vervang op 20 juni je profielfoto op social media door het zwarte brandweerlogo. Plaats een foto of film van het ereteken bij jullie kazerne of post op Facebook, Twitter en Instagram en gebruik daarbij de hashtag #brandweerherdenking. Als je kazerne of post een eigen Facebookpagina heeft, willen we je vragen om het ereteken live uit te zenden zodat op zoveel mogelijk tijdlijnen de herdenking live te volgen is.

Share:

Gerelateerde Artikelen